Goed bezochte informatieavond

Goed bezochte informatieavond

19 november 2018 Nieuws 0

Op donderdagavond 15 november 2018 heeft de informatieavond van Zonnepark De Melkbussen plaatsgevonden bij de lokale Pannekoekenbakker Heerle. Het doel van deze avond was om geïnteresseerden te informeren over de plannen voor Zonnepark De Melkbussen, maar ook om input vanuit de omwonenden te ontvangen. Allard van Krevel trapte de avond om acht uur af met een inleidende presentatie waarin iedereen hartelijk welkom werd geheten en waarin hij meer vertelde over het beoogde zonnepark en initiatiefnemer Odura. Odura zet zich in voor versnelling van de energietransitie in de vorm van advies maar ook door zelf duurzame-energieprojecten te realiseren. Zonnepark De Melkbussen is er hier één van.

De bezoekers zijn tijdens de informatieavond door middel van vier verschillende informatietafels ingelicht over Zonnepark De Melkbussen. De eerste informatietafel lichtte de exacte planning en procedure van het zonnepark toe om zo een duidelijk beeld te geven van de verschillende fases van de ontwikkeling van het zonnepark. De tweede informatietafel gaf meer informatie over de techniek van een zonnepark. Geïnteresseerden konden meer leren over hoe een zonnepark technisch wordt opgebouwd en konden o.a. een zonnepaneel van dichtbij bekijken. Bij de derde informatietafel was meer informatie te vinden over de visualisaties, de landschappelijke inpassing en de beoogde natuurontwikkeling van Zonnepark De Melkbussen. Zo werd voor iedereen duidelijk hoe het zonnepark er in de toekomst uit komt te zien en hoe in dit geval productie van duurzame energie productie hand in hand gaat met natuurontwikkeling. De laatste informatietafel ging dieper in op de participatiemogelijkheden en de maatschappelijke meerwaarde van het project. Hier werd toegelicht dat de uiteindelijke vorm van participatie nog niet vastligt, maar in een latere fase van de ontwikkeling van het zonnepark nader wordt ingevuld, bijvoorbeeld gebruikmakend van de ‘postcoderoosregeling’ of een andere vorm van crowdfunding. Ook werd toegelicht dat Odura een educatief speeltoestel genaamd De Gamer, een met LED verlichte vloer met beloopbare tegels van zonnepanelen, sponsort voor in de speeltuin van de Pannekoekenbakker om zo kinderen al spelend meer te leren over de opwekking van duurzame energie.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel waarbij alle 70 bezoekers hun laatste vragen konden stellen en met elkaar het project konden bespreken. 

Odura dankt iedereen hartelijk voor zijn of haar komst!

Mochten er naar aanleiding van deze avond nog eventuele vragen, ideeën of opmerkingen zijn, mail deze dan naar info@zonneparkdemelkbussen.nl. Wij zullen daar vlot en met plezier op reageren.